Een kijkje binnen bij Sonja en Frans de Kort – Riant-Stoutenbeek

Inventarisatie van de wensen

De roodbruin gekleurde tegelvloer biedt zowel een uitdaging als mogelijkheden. Het is prachtig om een oud element van het huis te behouden, maar dit betekent ook dat het nieuwe interieur hierop aangepast dient te worden. In dit geval beschikt de ruimte ook over een open haard, waardoor de woonruimte zich perfect leent voor een landelijke inrichting.

De oplossing

Voor dit interieur is gekozen om een landelijke stijl te combineren met enkele moderne accenten. Hierdoor behoudt de woonruimte een warme en huiselijke sfeer, maar heeft deze wel een geheel eigentijdse touch. Aan de muren en boven de open haard hangen enkele oude lijsten met schilderijen, die perfect passen bij de landelijke woonstijl. De felgekleurde stoelen zorgen voor een bijzonder contrast en brengen meer leven in de ruimte. Deze eyecatchers vallen meteen op en bieden ook nog eens een aangenaam zitcomfort.

Resultaat

"Voor deze ruimte is gekozen voor een landelijke stijl met een moderne touch. De roodbruine accenten van de vloer komen terug in de moderne zitmeubelen."

De juiste merken

De kleine fauteuils komen uit de Pallone serie van Leolux. De grote, verstelbare fauteuil is het model Yoga van het merk Yori. De luxueuze fauteuil is er een om heerlijk in weg te zakken, terwijl de twee stoelen gezelligheid en comfort bieden. Het moderne Next televisiemeubel van Spectral biedt een subtiele, maar moderne plek om  de televisie op neer te zetten én heeft extra opbergruimte.

Ervaring

Wat een aangename verrassing! We zijn ontzettend blij met de moderne vormgeving van de ruimte. Ook vinden we het prachtig hoe de oude elementen zijn behouden en nu zelfs nog beter tot hun recht komen. Zulke felle kleuren hadden wij zelf nooit aan ons interieur durven toevoegen, maar het eindresultaat mag er zeker wezen.

Overig
Terug
Sluiten

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van speciale acties

Nieuwsbrief (footer)

Download gratis magazine: 90 pagina's verse designinspiratie!

magazine