Een kijkje binnen bij Els en Pim – Riant-Stoutenbeek

De wensen van de klant

De vraag: onze woonkamer is nogal donker. Hoe krijgen we er wat meer licht en lucht in?

Interieuradviseur Mick Mooren: "“Els en Pim zien uit naar hun pensioen en hebben zin om hun woonkamer een make-over te geven. Als ik over de drempel stap, snap ik meteen hun dilemma. Het is hier prettig knus, maar ook erg donker. Dat komt door het weinige daglicht, maar ook door de donkere vloer. De wens van de klant was om de woonkamer op een gezellige en knusse manier in te richten zonder dat design elementen verloren gaan. Na even doorvragen stellen we samen een plan van aanpak op: minder meubels, meer lichte kleuren, maar wel met behoud van de gezelligheid."

 

 

 

De oplossing

De oplossing ligt hier in ‘meer is minder’. De witte muren zorgen voor meer licht in de ruimte, dus deze laten we mooi egaal. Daarnaast zorgen we ervoor dat de meubels ook een lichte kleur hebben. Hierbij hebben we gekozen voor twee lichtgrijze banken. In combinatie met het grijs gemêleerde vloerkleed zorgt dit voor een rustig geheel. Daarnaast hebben we wat accessoires en toevoegingen om wat leven in het interieur te brengen. De donkergekleurde stoel zorgt voor een moderne toevoeging in combinatie met het goudkleurige bijzettafeltje. Gekleurde kussens, de lamp en planten geven een speelse finishing touch aan de ruimte.

Resultaat

Strak en toch gezellig
Pim en Els houden van designmeubels, maar ze zijn ook bang dat het allemaal te gestileerd en dus een beetje kil wordt. Niet nodig, want alleen al door een paar zachte pastelkussens op de bank te leggen, creëer je warmte.

"Het is zo sfeervol geworden, echt genieten"

De juiste merken

Minder is meer
Pim en Els gaan voor mooi, maar ook voor praktisch en comfortabel. Om een lichter geheel te creëren, houden ze het less is more-principe aan: de lichtgrijze Aikon Lounge bank van Design on Stock zorgt samen met het grijs gemêleerde vloerkleed en de witte muren voor een flinke dosis lucht. De poef is de Bimbon uitvoering, ook van het merk Design on Stock.

Niet vergeten: planten
Aan deze ingetogen basis zijn wat subtiele kleuren toegevoegd, in de vorm van onder meer de donkere leren fauteuil en voetenbank Hidde van Label en het goudkleurige Oo-Two bijzettafeltje van Design on Stock. De zacht getinte kussens, lamp en planten zijn de finishing touch. De karaf met glaasjes is van Firm Living en de vaasjes op tafel zijn afkomstig van het merk Deco. Dit is cosy chic op z’n allermooist.

Ervaring

Pim en Els vinden het resultaat verbluffend: “Zonder de interieuradviseur hadden we nooit deze kleuren durven te combineren. We hadden ons geen beter resultaat kunnen wensen! De adviseur heeft onze interieurdromen tot werkelijkheid gebracht en hier zijn we ontzettend blij mee. Iets wat wij zelf niet op deze manier hadden kunnen doen. Een adviesgesprek bij Riant-Stoutenbeek zouden wij dan ook aan iedereen van harte aanraden."

Overig
Terug
Sluiten

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van speciale acties

Nieuwsbrief (footer)

Nieuw inspiratiemagazine. Gratis in huis!

Dompel u onder in de wereld van design en laat u verwonderen.

Nieuw inspiratiemagazine. Gratis in huis!

Dompel u onder in de wereld van design en laat u verwonderen.