Een kijkje binnen bij Carlos en Elvira – Riant-Stoutenbeek

De uitdaging

De vraag: onze woonruimte bestaat uit twee delen. Hoe maken we er één fijne zithoek van?

Interieuradviseur Daniëlle Klerkx: “Toen ik bij Carlos en Elvira binnenkwam, viel me meteen op dat hun woonruimte uit een lager en een hoog, open gedeelte bestaat. De uitdaging is dan om het ondanks een laag plafond toch ruim te laten ogen. Dat kun je bereiken door zo min mogelijk meubels en accessoires neer te zetten. Daarnaast was het de wens van dit stel was om van deze tweedeling in ruimtes een logische indeling te maken. De uitdaging is hier om met zo min mogelijke meubels en objecten een complete zithoek te creëren voor een groot gezelschap."

De oplossing

 

Interieuradviseur Danielle Klerkx: "De houten balken in deze ruimte bieden een prachtig uitgangspunt voor de stijl van de ruimte. Het hout past perfect bij een landelijk interieur. De houten accenten komen terug in de kast en de kleine tafel, waardoor het een geheel vormt. Het optimaal gebruik maken van de ruimte is hier van groot belang. Daarnaast is het belangrijk om te kiezen voor een minimalistisch interieur en zachte, rustige kleuren.De grote hoekbank biedt genoeg zitruimte voor het hele gezin en heeft een rustige uitstraling door de grijze kleur."

Resultaat

Zachte kleuren
Hart van de ruimte is zonder twijfel de bank. Carlos en Elvira houden van design, maar willen ook graag goed zitten. Uiteindelijk vielen ze voor de Linteloo Mauro, niet alleen vanwege het chique karakter en de zachte grijze kleur, maar ook door het fantastische zitcomfort: hierop brengen ze met het hele gezin veel uren door.

Landelijk vs. modern wonen
Tussen al het landelijke hout – inclusief prachtige openhaard – is het televisiemeubel een opvallende verschijning. Deze kast heet Scala en is van het merk Spectral. Met z’n strakke langwerpige lijnen en moderne vormgeving zorgt-ie voor een spannende twist in de woonkamer.

"We kozen voor een inrichting met lichte grijstinten. De hoogglans details en de glazen tafel zorgen voor een moderne touch."

De juiste merken

Voor dit interieur is het langwerpige, strakke televisiemeubel Scala van het merk Spectral gebruikt. De moderne afwerking geeft een bijzonder contrast met de rest van het landelijke interieur. De ruime hoekbank is afkomstig van Linteloo. Deze uitvoering, de Linteloo Mauro hoekbank, heeft een zachte kleur en een heerlijk zitcomfort. De stoere salontafel Roccla is van het merk Enzo Luca. De witte vloerlamp Silo is van Zero en past precies in het interieur van Carlos en Elvira. 

Ervaring

We zijn ontzettend tevreden met het resultaat, we hadden nooit durven hopen dat het zo mooi zou worden! Danielle heeft aandachtig geluisterd naar onze wensen en deze gerealiseerd. Daarnaast is er perfect ingespeeld op de ruimte en hebben we nu een heerlijke zithoek voor ons hele gezin.

Overig
Terug
Sluiten

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van speciale acties

Nieuwsbrief (footer)

Nieuw inspiratiemagazine. Gratis in huis!

Dompel u onder in de wereld van design en laat u verwonderen.

Nieuw inspiratiemagazine. Gratis in huis!

Dompel u onder in de wereld van design en laat u verwonderen.