Montis

Montis bij Riant

Bij Riant-Stoutenbeek Breda vindt u een groot aanbod uit de collectie van Montis. Dit alles in een actuele presentatie met de nieuwste materialen en kleuren. Door de nauwe samenwerking met Montis is het team van Riant-Stoutenbeek Breda op de hoogte van elk detail. Montis ligt tenslotte op een steenworp afstand van de winkel.

Montis staat voor Dutch design met een randje Italiaanse allure. Al sinds 1974 maken zij tijdloze design meubelen in het brabantse dorp Dongen. Modellen zoals de Charly en de Chaplin, ontworpen door Gerard van den Berg, behoeven voor de meeste geen uitleg, deze designklassiekers zijn typerend voor Montis. 

Ook modellen zoals de Axel en Daley zijn inmiddels niet meer weg te denken uit de collectie van Montis. Dit zijn, zoals ze zelf zeggen “tijdloze evergreens”. 

Het perfecte evenwicht tussen optimaal comfort en maximale uitstraling staat bij alle modellen in de collectie van Montis centraal. Hierbij wordt de kwaliteit nooit uit het oog verloren. Doordat Montis veel werkt met vormschuim, is alles bij Montis elegant, geraffineerd en stijlvol van vormgeving. Montis maakt meubels waar je gelukkig van wordt!

Een greep uit de collectie van Montis

Otis

bank

Ontwerper Johan van Hengel ontwierp model Otis voor Montis. Door het flexibele ontwerp van de Otis, is deze bank een waardevolle toevoeging aan de collectie. Voor elke zitwens is er een passende oplossing. 

De karakteristieke armleuning is bijzonder goed doordacht. Door de knik in de armleuning behoudt dit model zowel zijn elegante uitstraling als het optimale comfort. 

Ook de vele mogelijkheden qua zitcomfort en maatvoering bieden altijd een optimale opstelling.

Axel

Bank

Axel is misschien wel de bekendste bank van Nederland. Sinds de introductie in 2005 is dit model van ontwerper Gijs Papavoine onverminderd populair.

Het fantastische zitcomfort en de nuchtere vormgeving passen dan ook perfect bij de Nederlandse mentaliteit. Een iconische Dutch Design bank uit de 21e eeuw.

Door het onopvallende onderstel lijkt model Axel te zweven, dit versterkt het luchtige karakter van de bank. De royale zitkussens nodigen je uit om te genieten van het optimale zitcomfort. Luxe en leefbaarheid zijn bij Axel perfect in balans.

Axel XL

Bank

Na het succes van de inmiddels iconische Axel, volgt model Axel XL. Een royalere uitvoering van de Axel met een ideaal loungecomfort. Dankzij de grote zitvlakken is Axel XL een Hollands Loungelandschap. Dit model leent zich daarom perfect voor een grote zithoek. Door de vele mogelijkheden is er altijd wel een geschikte opstelling. 

De Axel XL is een knap staaltje Dutch Design met een randje Italiaanse allure. Elegant en een tikkeltje nonchalant.

Daley

Bank

Dalley is de perfecte urban loungebank. Door het minimalistische ontwerp kan je dit model in bijna elke ruimte kwijt, van een compacte en-suite tot een royale loft.

Ontwerper Niels Bendtsen heeft bij het ontwerp van dit model onderzoek gedaan naar de manier waarop we ruimte tegenwoordig gebruiken. Model Daley is hierop afgestemd. Door de toepassing van vrij te plaatsen rugkussens prikkelt deze bank de ruimtelijke beleving en wordt de luchtige uitstraling versterkt. Door de vele mogelijkheden kan je zelf bepalen hoeveel ruimte de bank inneemt. 

Chaplin

Eetkamerstoel

Zonder twijfel de bekendste eetkamerstoel van Nederland, de Chaplin. Al sinds 1983 schittert deze stoel in de collectie van Montis.

De stijl van ontwerper gerard van den Berg is onmiskenbaar aanwezig in dit model. Doordat de hoes als een jas om het frame valt, heeft eetkamerstoel Chaplin een comfortabele en nonchalante uitstraling. Het zal dan ook niet verbazen dat deze eetkamerstoel met hoge rugleuning fantastisch zitcomfort biedt. Chaplin kan met recht een tijdloze evergreen in de collectie van Montis genoemd worden.

Geraldine

Eetkamerstoel

Een kleine aanpassing maakt een groot verschil bij eetkamerstoel Geraldine. Voortbordurend op het succes van model Chaplin, kwam Gerard van den berg in 2015 met de Geraldine.

Dit is feitelijk dezelfde eetkamerstoel als de Chaplin, maar dan met een lage rugleuning. Hierdoor heeft de armstoel een luchtig karakter en een relaxter zitcomfort. De hoes die als een jas om het frame valt en de nonchalante uitstraling blijven onveranderd.

Vico

Eetkamerstoel

Na het overdonderende succes van fauteuil Enzo ontstond de vraag naar een bijpassende eetkamerstoel. Model Vico zag in 2020 het licht met dank aan ontwerper Geert Koster.

Zowel de Italiaanse allure als het Hollands zitcomfort van de Enzo fauteuil zijn ook bij de Vico eetkamerstoel weer terug te vinden. Een fantastische eetkamerstoel die ondanks de comfortabele hoge rugleuning toch een elegante en luchtige uitstraling biedt.  Vloeiend, elegant en comfortabel.

Enzo

Fauteuil

Italiaanse allure, maar dan met een nuchter Hollands zitcomfort, dat is fauteuil Enzo van Montis. Dankzij de hoge rugleuning met verstelbare hoofdsteun biedt fauteuil Enzo een fantastisch zitcomfort.

Desondanks oogt de stoel ruimtelijk en zijn de compacte afmeting uitzonderlijk voor een stoel met dit comfort. Een ingetogen fauteuil die in elk interieur te plaatsen is.

Dankzij de draaibare poot, bent u bovendien bijzonder flexibel. 

Loge

Fauteuil

In het rijtje van de Axel, de Charly en de Chaplin mag fauteuil Loge zeker niet ontbreken. Dit ontwerp van Gerard van den Berg is sinds zijn introductie in 1989 niet meer weg te denken uit de collectie.

De loge combineert mannelijke sportiviteit met gedistingeerde vrouwelijke elegantie. De vorm van de stoel doet denken aan die van een klassieke sportauto, een old-timer. 

Dit is een echte lounge fauteuil en past perfect bij mensen die laag en diep willen zitten. Eenmaal plaatsgenomen in deze stoel wil je niet meer opstaan. 

Back Me Up Lounge

Fauteuil

Een compacte clubfauteuil met een royaal comfort, dat is fauteuil Back Me Up Lounge van Montis. Door haar compacte vormgeving is dit model altijd wel ergens bij te plaatsen. De draaifunctie is daarbij ideaal.

Ook duo-stoffering is mogelijk dankzij de gestoffeerde schaal aan de buitenzijde van de fauteuil.

Zo klein als de fauteuil is, zo groots is het zitcomfort dankzij de fantastische lendesteun.

Overig
Terug
Sluiten

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van speciale acties

Nieuwsbrief (footer)

Nieuw inspiratiemagazine. Gratis in huis!

Dompel u onder in de wereld van design en laat u verwonderen.

Nieuw inspiratiemagazine. Gratis in huis!

Dompel u onder in de wereld van design en laat u verwonderen.