Een kijkje binnen bij de familie van Dijck – Riant-Stoutenbeek

De wensen

 

Claire en Dylan hadden moeite met het maken van kleurencombinaties in hun interieur. Ze hadden al snel de neiging om zich te beperken tot één kleurtint, waardoor de ruimte wat saai werd en weinig leven uitstraalde. Om deze reden hebben ze Riant-Stoutenbeek ingeschakeld. De familie wil liever geen felle kleuren in hun interieur, maar wil ook voorkomen dat de woonruimte saai oogt.

De oplossing

De grote, open ruimte biedt veel mogelijkheden. Omdat er veel natuurlijk licht in de woonruimte valt, kan er ook gebruik gemaakt worden van donkerdere tinten zonder dat de ruimte hier te duister van wordt. Uiteindelijk is er gekozen voor een combinatie tussen grijs- en bruintinten. Daarnaast zijn er wat houten accenten toegevoegd om de ruimte wat extra levendig te maken. De lichte muren en grote ramen zorgen voor een ruimtelijk en overzichtelijk geheel.

Resultaat

"Voor dit wooninterieur is gebruik gemaakt van een combinatie tussen grijs- en bruintinten en diverse meubels. De grote woonruimte biedt volop mogelijkheden."

De juiste merken

Voor de inrichting van de woonruimte van de familie van Dijk is gebruik gemaakt van diverse merken. Het meest opvallende meubel is de grote Estra boekenkast van Enzo Luca. Deze ruime kast heeft opbergvakken met glazen deurtjes en biedt voldoende ruimte voor de uitgebreide boek- en spelletjescollectie van de familie. Hiernaast staat de Caro eettafel, ook van Enzo Luca, vergezeld door Delizio eetkamerstoelen van hetzelfde merk. Naast een eethoek heeft de woonkamer ook een zithoek. Hier staat een Lounge chair en Ottoman van Vitra en het Brick televisiemeubel van Spectral. De salontafel is van het merk Metaform. Tot slot is er nog een kleine werkruimte met computer. Het bureau in combinatie met kast is van Hulsta. Het gaat hier om het Nuria ontwerp.

Ervaring

Wat een prachtige kleuren! We zijn ontzettend tevreden met deze inrichting. Dankzij de praktische indeling hebben we nu een eetkamer, zitgedeelte en werkkamer in één. Bovendien is de woonkamer nu alles behalve saai. De kleurtinten vullen elkaar mooi aan en zorgen voor een stijlvol geheel. Dit hadden we zelf nooit zo kunnen bedenken.

Overig
Terug
Sluiten

Schrijf u in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van speciale acties

Nieuwsbrief (footer)

Vraag ons gratis magazine aan, binnen 3 dagen in uw brievenbus